top of page

Math Scheffer Trio

Math Scheffer 2 whiteblack.jpg

Math Scheffer Trio

Dit Internationaal jazztrio met Math Scheffer van Società Dante Alighieri Comitato di Genk is opgericht in januari 2019. Zij brengen een gevarieerde mix van jazzstandards (Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Bobby Troup, Duke Ellighton, Sarah Vaughan,....

De Band

MATH SCHEFFER (NL)- piano

HENK HAVERHOEK (NL) - contrabas

ALICE CLAUDIA LENAZ (IT/BE) - zang

Math Scheffer white black.jpg
Alice Lenaz 1.jpg
Henk Haverhoek whiteblack.jpg

Biografie

MATH SCHEFFER - piano

Math Scheffer (geboren 1956) doceerde Jazz Piano aan het Conservatorium Maastricht sinds 1985.

Scheffer heeft gewerkt met Toon Roos, Leo Janssen, Arnoud Gerritse, Ron van Stratum, John Engels, Eddie Engels, Henk Meutgeert, Jan Voogd, Jan van den Boomen, Eef Alberts, Fay Claassen, Suzanne Schneider, Norbert Gottschalk, Esmee Bor-Stotijn en Janice Lakers. Hij trad op in de bigbands van Charly Green, Willy Schobben en Henk Kraus, en met de jazzrockband Jazzyrama. Hij heeft bijgedragen aan een aantal cd's en bracht in 2007 zijn solo CD Impressions uit.

Math Scheffer studeerde klassiek piano en muziekonderwijs aan het Conservatorium Maastricht. Hij volgde lessen in het arrangeren met Jerry van Rooyen aan het Conservatorium in Hilversum. Vervolgens wijdde hij zich aan jazz met Rob van Kreeveld en Johan Clement.

Naast zijn werk als docent en performer, is Math Scheffer actief als organisator van jazzconcerten. Hij doceerde ook Jazz Piano aan de conservatoria van Leeuwarden en Groningen, waar hij ook hoofd was van de afdeling 'lichte muziek'.

HENK HAVERHOEK - contrabas

Henk Haverhoek (11-02-1947) begon op 10-jarige leeftijd muziek te maken. Zijn favoriete instrument was de klarinet. Op de middelbare school raakte hij onder de indruk van bassisten als Ray Brown en Paul Chambers en besloot bassist te worden. In 1972 rondde hij zijn klassieke contrabasstudie af aan het conservatorium van Arnhem. In 1966 ontmoette Henk muzikanten Ton Wijkamp en Pierre Courbois, met wie hij zijn eerste concerten speelde; met onder meer Ruud Brink, Gijs Hendriks, Dizzy Reece en Jimmy Owens. Pierre Courbois vroeg hem om zijn gratis-muziekkwartet (met Boy Raaymakers en Peter van de Locht) In 1968 werd Henk gevraagd bas te spelen met het Rein de Graaff-Dick Vennik Quartet. Met Rein vergezelde Henk talloze Amerikaanse muzikanten. Om er een paar te noemen: Dexter Gordon, Johnny Griffin, Art Taylor, Charly Rouse, Sonny Stitt, Philly-Joe Jones, Lee Konitz.

Hij ontving ook veel optredens via het boekingskantoor van Wim Wigt. Dit resulteerde in tochten met a.o. Ben Webster, Tete Montoliu, Duke Jordan, Mal Waldron, Horace Parlan, Bobby Jones en Dusco Goygovich.

Henk was ook actief op de Nederlandse jazzscene: hij speelde met a.o. Ferdinand Povel, Rob Franken, Cees Smal en Harry Verbeke. Samen met Cees Slinger en Peter Ypma vormde hij de huisband van radioprogramma Tros Sesjun in het seizoen 1974 - '75, dat muzikanten vergezelde zoals Thad Jones, Joe Pass, Slide Hampton en Joe Henderson. In die periode werd Henk door Dexter Gordon gevraagd om deel te nemen aan zijn kwartet met pianist Irv Rochlin en drummer Tony Inzalaco.

Naast jazz speelde Henk ook toneelmuziek (met Cor Lemaire), deed studiowerk (met oa Ruud Bos, Joop Stokkermans, Harry van Hoof, The Skymasters, het Vara-dansorkest en het Metropole Orkest) en werkte een paar seizoenen als bassist bij de One Man Show van Toon Hermans. Met Jules de Corte, Harry Mooten en Gerard van Bezeij nam Henk deel aan ± 150 radio-uitvoeringen.

Lesgeven was ook belangrijk: in 1982 werd Henk benoemd tot docent doublebass aan het conservatorium van Arnhem. Het onderwijs liet echter nog genoeg tijd over om te presteren:

in 1984 toerde hij met Sal Nistico door Engeland, in 1987 ging hij met Eugen Cicero naar Japan en in 1989 - '90 deed Henk de theatershow "Oh lady be good" met Gerrie van der Klei, Rob van Kreeveld en John Engels.

In de daaropvolgende jaren bleef Henk actief als bassist in het kwartet van gitarist Klaus Flenter (met pianist Don Friedman), Deborah Brown, violist Michael Gustorff, en speelde hij concerten met a.o. Ed Thigpen en Freddie Hubbard.

Sinds 1985 is hij de bassist van het trio van Pia Beck, dat lange tochten naar a.o. Nieuw-Zeeland, Australië, Indonesië, Thailand, het Caribisch gebied, Los Angeles, Atlanta en New Orleans. Ook was er een lange muzikale relatie met pianist Roelof Stalknecht.

Onlangs was Henk te horen met het kwartet van zanger Ronald Douglas (samen met Rob van Bavel en Hans van Oosterhout), met de Heinz Kretzschmar Swingtett, het Kwartet Hein de Jong en als gast met Benny Bailey en Masha Bijlsma. Hij is ook een vast lid van de Guus Tangelder Big Band.

ALICE CLAUDIA LENAZ - zang

Alice Claudia Lenaz, geboren in Italië in 1978, een Italiaanse met kroatische roots.  Ze begon op haar zevende met zingen en wordt beschouwd als een wonderkind. Tegelijkertijd begon ze met dans, meer bepaald klassiek ballet, deze discipline beoefende ze 16 jaar lang. Na haar middelbare studies op de  kunstschool in Genua, volgde ze een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Florence, waar ze “ Magma cum laude “ afstudeerde. Na haar studies in Florence trok ze voor een jaar naar China om er de technieken van inkt en waterverf te studeren. Gedurende deze tijd bleef ze actief met optreden als zangeres. Ze is vooral gespecialseerd in jazz en blues. Ze zingt in verschillende Bands. In 2014 schreef ze het album, “ Aleph “, het eerste album van Aleph duo, een duo samen met “ il maestro “ Alessandro Balladore. Ze concerteerde met o.a. Bobby Durham (werkte met Ella Fitzgerald, Duke Ellington en vele andere), Luciano Milanese, Mirco Mariottini, Ares Tavolazzi, Giulio Stracciati, Stefano Resca en vele andere. Alice is een veelzijdige en zeer getalenteerde professionele kunstenares, die naast het maken van kunstwerken, ook lessen geeft in de schilderkunst en zang, workshops, masterclasses, lezingen en concerts.

bottom of page