top of page

Dante loves Jazz Trio

met Glenn Ferris 

Dante Loves Jazz Trio.jpg

Dante loves Jazz Trio

Het Internationaal jazztrio met Glenn Ferris van Società Dante Alighieri Comitato di Genk is opgericht in januari 2019. Zij brengen een gevarieerde mix van jazzstandards (Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Bobby Troup, Duke Ellighton, Sarah Vaughan,....

Naast hun gebruikelijk jazzstandards zet spelen zij ook een set vol met eigen composities, met veel ruimte voor improvisaties. 

De Band

GLENN FERRIS (US/FR)- trombone

GIULIO STRACCIATI (IT) - gitaar

ALICE CLAUDIA LENAZ (IT/BE) - zang

_DSF5191.jpg
_DSF5182.jpg
GF11.jpg

Muziek

Dante loves jazz trio - Route 66

Dante loves jazz trio - All of me

Biografie

GLENN FERRIS - trombone

Glenn Ferris, geboren in 1950 in Hollywood, begon klassieke trombone in Los Angeles. Vanaf 1964 studeerde hij, naast zijn klassieke studies, de theorie van de jazzimprovisatie met Don Ellis. Op de leeftijd van 16, Glenn begon hij te concerteren met de prestigieuze Don Ellis Big Band, evenals het opnemen met andere muzikale formaties. De groep 'Revival' werd mede opgericht met Glenn en trompettist-componist Jack Walrath. En toen stelde Glenn het 'Celebration Orchestra' samen, met enkele van de meest creatieve muzikanten in Los Angeles. Naast het creëren van zijn eigen groepen, kreeg Glenn veel aanbiedingen van grote artiesten om in hun groepen op te treden of op te nemen. Onder hen: Frank Zappa, Don Ellis, Tim Buckley Harry James, Billy Cobham, Bobby Bradford. Eveneens heeft Glenn opgenomen of opgevoerd met tal van artiesten zoals George Duke, James Taylor, Stevie Wonder enz .... In Europa trad hij op en / of nam hij op met Tony Scott, het 'Azur' Quartet (Quintet) van Henri Texier, het 'Palatino' Quartet, Michel Petrucciani, Quincy Jones, Archie Shepp,, Philly Joe Jones, Steve Lacy, Enrico Rava, Franco D'Andrea, Roberto Ottaviano, Martial Solal, Louis Sclavis, Peter Scharli, Michel Portal, het Trio 'Bex - Ferris - Goubert' (BFG), Stéphane & Lionel Belmondo, Ricardo Del Fra, Thierry Lang, het Trio van Glenn Ferris ' ', het Glenn Ferris' Chrominance 'Trio, het Glenn Ferris' Pentessence 'Quintet, het Glenn Ferris' Wheel 'Trio en het Glenn Ferris' Italiaanse 'Quintet. Van het jaar 2000 tot 2015 was Glenn professor in de jazzafdeling aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Hij doet nu masterclasses aan de SIENA JAZZ UNIVERSITY in Siena, Italië

GIULIO STRACCIATI - gitaar

Giulio Stracciati, geboren in 1965 in Siena (It).  Giulio begon op 13-jarige leeftijd gitaar te spelen. Op zijn achttiende nam hij regelmatig deel aan de " SIENA JAZZ "  zomerkampen.  Hij was vier keer aanwezig en in 1987 nam hij deel aan de ENCO RAVA combomuzieklessen. Uit een groep of studenten werd hij gekozen om de beste studenten van Sienna Jazz te vertegenwoordigen en om vervolgens te spelen in de beroemde jazzclub " Capolinea " in Milaan. Vanaf 1994 begint hij les te geven aan het  conservatorium " Siena Jazz " als gitaar, harmonie en combo-docent. Hij speelde in heel Europa op jazzfestivals en concerten met o.a.:  Furio di Castri(bassist van Michel Petrucciani), Stefano Cocco Cantini, Roberto Gatto, Enrico Rava, Paolino Dalla Porta, Claudio Fasoli, Ettore Fioravanti, Joe Hollywell (saxofonist van Frank Zappa), Klaus Lessmann, Paolo Fresu, Ares Tavolazzi, Massimo Urbani, Chet Baker, Mick Goodrick, Franco D'Andrea, Paul Wertico , 16 years with Pat Metheny, Enrico Pieranunzi, Nir Felder, Kurt Rosenwinkel, Kenny Wheeler, Glenn Ferris Italian Quintet (Trombonist van Frank Zappa), Skipp Hadden (drummer van Wheather Report), Stefano Bollani, Björk. 

ALICE CLAUDIA LENAZ - zang

Alice Claudia Lenaz, geboren in Italië in 1978, een Italiaanse met kroatische roots.  Ze begon op haar zevende met zingen en wordt beschouwd als een wonderkind. Tegelijkertijd begon ze met dans, meer bepaald klassiek ballet, deze discipline beoefende ze 16 jaar lang. Na haar middelbare studies op de  kunstschool in Genua, volgde ze een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Florence, waar ze “ Magma cum laude “ afstudeerde. Na haar studies in Florence trok ze voor een jaar naar China om er de technieken van inkt en waterverf te studeren. Gedurende deze tijd bleef ze actief met optreden als zangeres. Ze is vooral gespecialseerd in jazz en blues. Ze zingt in verschillende Bands. In 2014 schreef ze het album, “ Aleph “, het eerste album van Aleph duo, een duo samen met “ il maestro “ Alessandro Balladore. Ze concerteerde met o.a. Bobby Durham (werkte met Ella Fitzgerald, Duke Ellington en vele andere), Luciano Milanese, Mirco Mariottini, Ares Tavolazzi, Giulio Stracciati, Stefano Resca en vele andere. Alice is een veelzijdige en zeer getalenteerde professionele kunstenares, die naast het maken van kunstwerken, ook lessen geeft in de schilderkunst en zang, workshops, masterclasses, lezingen en concerts.

bottom of page